Un nou scandal de corupție la Samsung! Procurorii au luat cu asalt birourile din Seul!

- Adrian Ungureanu
417

Procurorii sud-coreeni au dat buzna în birourile Samsung Electronics în această dimineață, în urma unor acuzații destul de grave.

Grupul Samsung este acuzat că ar fi participat la o acțiune prin care să saboteze activitatea sindicatului muncitorilor. Perchezițiile vin la o săptămână după ce un oficial al Samsung, implicat în acțiunile de sabotaj, a fost arestat de autorități.

Choi Pyeong-seok, manager în cadrul diviziei Samsung Electronics Service, responsabil pentru activitățile de resurse umane din cadrul companiei ar fi fost cel care orchestra acțiunile prin care sabota activitățile sindicatului muncitorilor.

Acesta este acuzat că încerca să-i influențeze pe angajații să boicoteze activitățile sindicatului. Choi ar fi cerut colectarea de informații despre ceilalți angajați care erau activi în sindicat, iar pe unii membri de sindicat chiar a încercat să-i mituiască pentru a renunța la activitățile sindicale.

Sunt acuzații destul de grave pentru gigantul sud-coreean, cea mai mare companie din Coreea de Sud, cu o contribuție uriașă la PIB-ul țării și care este măcinată de mai mulți ani de scandaluri de corupție.

Inclusiv președintele grupului, moștenitorul imperiului Samsung a fost implicat într-un scandal de corupție, Lee Jae-yong fiind arestat timp de un an, în urma celui mai mare scandal de corupție din istoria modernă a țării, care a dus inclusiv la demiterea fostului președintele al țării, Park Geun-hye.