Un furnizor de componente al Apple neagă reducerea producției de iPhone X cu 50%

- Adrian Ungureanu
390

Murata, companie japoneză care furnizează componente de comunicații wireless pentru Apple, dar și Samsung, a reacționat după ce Nikkei Asian Review a spus că gigantul american ar putea reduce la jumătate producția de iPhone X în primul trimestru al acestui an, pe fondul scăderii vânzărilor.

Compania japoneză spus că informațiile sunt exagerate. Cei de la Nikkei spuneau că, potrivit datelor venite din partea furnizorilor de componente, Apple va reduce cu 50% producția de modele iPhone X în primul trimestru al acestui an.

Mutara nu neagă, însă, faptul că producția de iPhone X va fi redusă. ”Din informațiile reducerea ritmului de producție nu va fi atât de mare” a declarat Yoshitaka Fujita,  vicepreședintele producătorul japonez de componente, citat de publicația americană Wall Street Journal.

Analiștii intervievați de publicația americană au redus previziunile legate de vânzările de iPhone-uri în 2018, la circa 220 de milioane de telefoane, o creștere de doar 1,5% față de vânzările din 2017. Apple încă nu a publicat raportul pentru 2017. Acesta va fi publicat mâine, 1 februarie.

Oricum, atât anul 2017, cât și 2018 par să fie mai slabe decât 2015, când Apple a atins nivelul maxim de vânzări de telefoane din toate timpurile, când a vândut peste 231,2 milioane de iPhone-uri.