Un bug FaceTime permite “ascultarea” telefoanelor iPhone

429

Un bug major a fost descoperit în FaceTime și informațiile despre existența sa se răspândesc în mod viral pe rețelele de socializare. Bug-ul vă permite să apelați pe oricine are FaceTime și să auziți imediat sunetul provenit de la telefonul persoanei, înainte ca respectivul să accepte sau să respingă apelul primit.

Până la rezolvarea problemei, Apple a dezactivat Group FaceTime.

Aceasta problemă este destul de gravă, deoarece permite ca orice utilizator iOS să fie “ascultat”, în timp ce telefonul sună. Astfel, nu puteți fi 100% siguri dacă apelantul vă spionează sau nu, deoarece nu există nicio indicație asupra acestui fapt.

Cei de la 9to5Mac au reprodus bug-ul FaceTime cu un iPhone X ce a sunat un iPhone XR, dar se crede că afectează orice pereche de dispozitive iOS ce rulează iOS 12.1 sau mai nou.

Iată cum se exploateză bug-ul iPhone FaceTime:

  • Porniți un apel video FaceTime cu un contact iPhone.
  • În timp ce telefonul sună, glisați în sus din partea de jos a ecranului și atingeți Adăugați persoană.
  • Adăugați propriul număr de telefon în ecranul Adăugați o persoană.
  • Apoi, veți începe un apel FaceTime de grup, și veți auzi sunetul persoanei pe care ați apelat-o, chiar dacă apelul nu a fost încă acceptat.

Interfața ta va afișa că persoana apelată a intrat în chat-ul de grup, însă dispozitivul de la celălalt capăt va continua să sune în lockscreen.

Astfel, puteți asculta conversațiile oricărui utilizator iPhone, fără ca acesta să știe că îl puteți auzi.

În momentul de față, dacă telefonul dvs. sună cu o cerere de FaceTime, persoana de la celălalt capăt ar putea să vă asculte deja.

Între timp s-a descoperit și faptul că dacă persoana apelată apasă butonul Power când telefonul este blocat, va putea fi urmărită prin camera frontală – fără înștiințare. În această situație, persoana apelată vă poate auzi, dar nu știe că transmite și video.

Actualizare: Se pare că există și alte modalități de declanșare a transmisiunii video.

Problema exista și în cazul în care un iPhone sună un Mac. Deoarece timpul de apelare al unui Mac este mai lung decât al unui telefon, bug-ul poate fi exploatat pe o perioadă mai lungă.

Apple a declarat că problema va fi rezolvată săptămâna aceasta printr-o actualizare software. Până atunci, ar fi indicat să dezactivați FaceTime folosind setările iOS.