Un Apple Store din Zurich, evacuat de urgență după ce o baterie a luat foc

- Adrian Ungureanu
396

Scandalul bateriilor de la Apple continuă cu un nou incident care i-ar putea speria pe clienții companiei și care a avut în centrul atenției o baterie care a luat foc.

Acest incident are loc în plină campanie de înlocuire a bateriilor de pe modelele de iPhone mai vechi. Apple oferă posibilitatea utilizatorilor de iPhone-uri să-și înlocuiască bateriile vechi, cu unele noi, la preț mult redus față de cel normal.

În aceste condiții, tot mai mulți utilizatori profită de ocazie pentru a-și schimba bateriile. Nu este confirmat oficial că a fost vorba de o baterie de iPhone, pentru că nu a fost specificată denumirea dispozitivului din care a provenit bateria buclucasă, dar șansele sunt foarte mari, ținând cont de contextul mai sus menționat.

Deocamdată, informațiile sunt că un magazin Apple Store din Zurich a fost evacuat de urgență după ce o baterie a luat foc. Bateria era scoasă dintr-un dispozitiv, încă nespecificat, de către un angajat al magazinului în momentul în care a luat foc.

Din cauza flăcărilor și a fumului gros, circa 50 de persoane, clienți și angajați deopotrivă, au fost evacuați de urgență, iar la fața locului au apărut o mașină de pompieri, una de poliție și câteva ambulanțe.

Din fericire bilanțul nu a fost unul grav. Evident, cel mai afectat a fost angajatul care manipula bateria, dar și acesta are doar câteva arsuri minore la nivelul mâinilor. Alte 7 persoane au primit îngrijiri la fața locului, probabil din cauza inhalării de fum, dar niciuna nu a fost transportată la spital.

Potrivit informațiilor poliției locale, situația ar fi putut fi mai gravă și au lăudat reacția promptă a personalului magazinului care a aruncat peste bateria în cauză nisip și a pornit la putere maximă sistemul de ventilație din magazin evacuând rapid fumul.