Ultima versiunea a aplicaţiei YouTube pentru iOS oferă rezoluţii mai mari pentru iPhone-urile cu ecrane mici

338

Google a actualizat aplicaţia YouTube pentru dispozitivele cu iOS, actualizare care aduce opţiuni mai bune pentru modelele de iPhone cu ecrane mai mici, oferind posibilitatea de a afişa clipuri la rezoluţie Quad HD.

Dacă până acum doar iPhone-urile cu ecrane de 5,5 inci aveau posibilitatea de rula clipuri de pe YouTube la 1440p, acum şi telefoanele de la Apple cu ecrane mai mici pot face asta, deşi până  acum erau blocate la 720p. Asta nu înseamnă că aceste telefoane vor putea, ca prin magie să afişeze imagini la rezoluţie Quad HD, ci vorbim de calitatea clipurilor.

Mai rămân, însă, câteva minusuri în aplicaţia YouTube pentru iOS. Minusuri care nu există, însă, în versiunea pentru dispozitivele cu Android la bord. De exemplu, deşi a crescut rezoluţia la care pot fi rulate clipurile, rata de refresh nu a fost mărită pentru toate rezoluţiile. Clipuri la 60fps vor fi putea fi rulate doar la rezoluţie 1080p. Dispozitivele cu Android permit o rată de refresh atât de mare chiar şi pentru 1440p.â

otodată, versiunea aplicaţiei care va rula pe iPad-uri, încă nu primeşte opţiunea pentrru clipuri la 1440p, ci a rămas la 1080p. Este o dovadă că Google limitează intenţionat anumite beneficii pentru de platforma iOS a rivalilor de la Apple.