UE anunţă o anchetă amănunţită a preluării Shazam de către Apple

- Adrian Ungureanu
389

Până la urmă preluarea Shazam de către Apple nu va trece fără bătăi de cap pentru compania din Cupertino în condițiile în care la nivel european încă există dubii legate de modul în care va funcționa în viitor serviciul de recunoaștere a cântecelor.

Mai multe țări s-au plâns că preluarea Shazam de către Apple ar putea avea impact negativ a celorlalte servicii care sunt conectate la Shazam, cum ar fi Google Play, Spotify sau Deezer.

Mai multe țări, printre care Austria, Franța, Italia, Norvegia, Suedia, Spania și Islanda spun că Apple va tăia accesul către celelalte servicii de streaming de muzică și-și va impune propriul servicii, Apple Music sau iTunes, ceea ce ar fi o măsură anticoncurențială.

În aceste condiții, după o analiză mai simplă a preluării, autoritățile europene au decis ca preluarea, care se ridică la 400 de milioane de dolari, va fi investigată în amănunt, iar o decizie finală legată de aprobarea sau nu a tranzacției de către autoritățile UE, va fi anunțată tocmai pe 4 septembrie. Așadar va fi o investigație lungă și făcută la sânge.