Uber introduce o soluţie prin care să-ţi împarţi mașina în drumul spre serviciu

- Adrian Ungureanu
186

Uber îşi extinde paleta de servicii pentru şoferii din Bucureşti, oferind începând de luna aceasta, opțiunea Destinații predefinite, care le permite să introducă în aplicația de partener Uber o adresă anume, după care vor primi doar curse de la pasageri care se îndreaptă în aceeași direcție.

Partenerii își pot seta până la două destinații în fiecare zi și pot primi una sau mai multe curse în drumul lor. Aplicația Uber îi va conecta doar cu acei pasageri din apropiere care merg în aceeși direcție, atât timp cât nu îi abate de la ruta lor cu mai mult de 1,5 kilometri, se arată într-un comunicat remis redacţiei, de către Uber România.

Până în momentul de față, opțiunea a fost testată de 50% dintre partenerii din București, urmând să fie disponibilă tuturor începând cu 14 februarie.

Rezultate după 15 zile de la implementarea opțiunii

• 62% dintre partenerii care au opțiunea o folosesc deja, iar 61% dintre aceștia o folosesc recurent
• În medie, partenerii acceptă 2-3 comenzi înainte de a ajunge la destinație
• 20 este numărul cel mai mare de curse făcute de un partener din București folosind noua opțiune

Cei care doresc să își împartă mașina cu opțiunea Destinații predefinite trebuie să îndeplinească aceleași condiții pentru toți partenerii Uber:
• carnet auto de cel puțin un an;
• o mașină în stare bună de până la 15 ani vechime, cu toate reviziile la zi;
• cazier auto fără incidente grave și cazier judiciar fără istoric;
• posibilitatea de a colabora cu Uber printr-o entitate juridică, pentru a putea emite facturi fiscale pentru cursele efectuate.

Noua funcționalitate a fost implementată la sugestia partenerilor din mai multe țări, pentru a putea valorifica și momentele în care folosesc mașina în interes personal. La nivel global, 55% dintre șoferii parteneri Uber consideră ca este o opțiune utilă, care îi ajută să își valorifice timpul și mașina la maximum.