Trump blochează preluarea Qualcomm de către Broadcom din motive de securitate națională

430

S-a cam încheiat telenovela preluării Qualcomm de către Broadcom, aceasta din urmă chinuindu-se de câteva luni să-i convingă pe șefii producătorului de procesoare Snapdragon că accepte afacerea.

Ultima dată, oferta urcase la 131 miliarde de dolari, și ar fi fost cea mai mare tranzacție din istorie, dar acum a intervenit chiar președintele SUA, Donald Trump.

În anunțul oficial al administrației de la Casa Albă, este adusă în discuție securitatea națională a SUA, Trump afirmând că Broadcom reprezintă o amenințare.

”Sunt dovezi credibile care mă fac să cred că Broadcom Limited, o companie cu răspundere limitată organizată după legislația singaporeză, preluând controlul asupra Qualcomm, o corporație americană, ar putea reprezenta o amenințare la securitatea națională a Statelor Unite” a declarat Donald Trump.

Cu alte cuvinte, fiind o companie cu sediu central în Singapore, Broadcom nu este considerată companie americană, așadar are scopul de a spiona sau de fura date. Nu știm cum a ajuns la această concluzie, dar nu e prima oară când Trump spune că are dovezi despre ceva, dar singurele dovezi sunt propriile fantezii.

Una peste alta, în noile condiții, Broadcom își poate lua, cel puțin pentru următorii doi ani, gândul de la preluarea Qualcomm.