Tribunalul Bucuresti a dispus amendarea RCS&RDS cu 1,25 mil. lei și confiscarea a 3,1 mil. Euro

440

Tribunalul Bucuresti a emis in data de 15 ianuarie 2019 o hotarare prin care a condamnat societatea RCS & RDS S.A. (filiala Societatii din Romania – “RCS&RDS”) in legatura cu infractiunea de spalare de bani, aplicand societatii RCS&RDS o amenda penala de 1.250.000 lei. Hotararea Tribunalului Bucuresti a dispus si confiscarea de la RCS&RDS a sumei de 3.100.000 Euro plus 655.124 lei si mentinerea masurii sechestrului dispusa initial de DNA cu privire la doua imobile detinute de RCS&RDS.

Societatea Integrasoft S.R.L. a fost condamnata in legatura cu infractiunea de complicitate la spalare de bani si i-a fost aplicata o amenda penala de 700.000 lei. Dl. Bendei Ioan a fost condamnat la pedeapsa cu inchisoarea de 4 ani cu executare pentru infractiunea de complicitate la spalare de bani in legatura cu calitatea acestuia de administrator al Integrasoft S.R.L.

Dl. Serghei Bulgac (Director General si Presedinte al consiliului de administratie al RCS&RDS), dl. Mihai Dinei (administrator al RCS&RDS), precum si dl. Alexandru Oprea (fost Director General al RCS&RDS) au fost achitati cu privire la toate acuzatiile aduse prin rechizitoriul DNA.

In acelasi dosar, dl. Dumitru Dragomir a fost condamnat la pedeapsa cu inchisoarea de 4 ani cu executare in legatura cu infractiunile de luare de mita si complicitate la spalare de bani, dl. Badita Florin Bogdan (administrator al Bodu S.R.L.) a fost condamnat la pedeapsa cu inchisoarea de 4 ani cu executare in legatura cu infractiunile de complicitate la luare de mita si spalare de bani, societatea Bodu S.R.L. a fost condamnata in legatura cu infractiunile de complicitate la luare de mita si spalare de bani, iar dl. Bogdan Dumitru Dragomir a fost achitat cu privire la toate acuzatiile aduse prin rechizitoriul DNA.

Prin aceeasi decizie se desfiinteaza contractul de asociere in participatiune din 2009 incheiat intre RCS&RDS si Bodu S.R.L., precum si contractele incheiate intre RCS&RDS, Bodu S.R.L. si Integrasoft S.R.L. in 2015 si 2016.

RCS&RDS considera decizia Tribunalului Bucuresti ca fiind profund injusta, incorecta si neintemeiata. Solutia Tribunalului Bucuresti nu este finala si nici executorie, o decizie finala in acest caz urmand a fi emisa de Curtea de Apel Bucuresti.

Compania de telecomunicatii a declarat ca va ataca aceasta decizie la Curtea de Apel Bucuresti .