TP-Link lansează la MWC 2018 noul sistem Wi-Fi pentru toată casa, Deco M6

- Adrian Ungureanu
434

Compania chineză TP-Link a lansat în cadrul Mobile World Congress 2018 noul sistem Mesh Wi-Fi Whole-Home Deco M6, o soluție de rețea  de sateliți care oferă conexiune cu acoperire extinsă, de peste 400 metri pătrați (3 unități) și care poate fi extinsă până la 10 unități. 

Configurarea se face ușor prin intermediul Bluetooth și a aplicatiei de pe Smartphone fără nicio conexiune prin cablu. Deco M6 este, de asemenea, compatibil cu protocolul Zigbee și este capabil să se conecteze la dispozitivele Smart Home existente, fără a utiliza un bridge hardware. Aplicația mobilă Deco de la TP-Link, disponibilă pe Android și iOS, permite configurarea acoperirii Wi-Fi în întregime, în câteva minute.

Fiind soluția Wi-Fi cea mai completă de pe piață, Deco integrează TP-Link HomeCare, un pachet de opțiuni avansate de control asigurate de Trend Micro, pentru siguranța, optimizarea și securitatea completă a rețelei.

Funcția de control parental facilitează gestionarea și monitorizarea accesului copiilor la rețea și la Internet atribuindu-le profiluri de utilizator care permit blocarea anumitor aplicații și site-uri, setarea limitei de timp și setarea de filtre de vârstă pentru un acces responsabil.

Funcția Quality of Service permite prioritizarea cu ușurință a lățimii de bandă pentru cele mai importante aplicații sau dispozitive, astfel încât atunci când se vizionează un film, se poate prioritiza streamingul playerului media pentru redare 4K. Un sistem de protecție a rețelei de la Trend Micro securizează fiecare dispozitiv și toate informațiile personale față de malware și hackeri prin scanări frecvente ale rețelei, detecție de malware și izolare a dispozitivelor infectate, totul în timp ce se actualizează constant pentru apărarea împotriva celor mai recente amenințări.

Sistemul dual AC1300 este capabil să atingă viteze de până la 400 Mbps pe banda de 2,4 GHz și 867 Mbps pe banda de 5 GHz, utilizând tehnologia MU-MIMO pentru transfer de date rapid către mai multe dispozitive simultan. Deco M6 este alcătuit din trei unități care pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor diverse de acoperire Wi-Fi, oferind o acoperire continuă de până la 418 metri pătrați. Până la 10 unități Deco M6 pot fi adăugate într-o singură rețea pentru o acoperire Wi-Fi în spații foarte mari.

În ianuarie, TP-Link a lansat versiunea M5 Deco și în România, la Bucharest Gaming Week.

Caracteristici:
• Conectivitate wireless în toate încăperile din casă
• Configurare simplă prin Bluetooth și aplicația de pe Smartphone
• Compatibilitate Zigbee
• Funcții de securitate complete și control parental prin TP-Link HomeCare
• Protecție antivirus și malware Trend Micro
• Instalare simplă prin aplicația mobilă TP-Link Deco (iOS și Android)
• Adaptive Routing Technoloy (ART) selectează calea cea mai bună pentru conexiunile dispozitivelor și oferă cea mai bună vitează
• QoS optimizează experiența Wi-Fi a locuinței prin prioritizarea lățimii de bandă pentru fiecare dispozitiv
• Gestionarea și controlarea rețelei de la distanță