Tot mai mulți români pe hoverboard-uri, trotinete și biciclete electrice

334

Mijloacele de deplasare electrice au devenit din ce în ce mai populare în România, iar hoverboard-urile, trotinetele, bicicletele și skateboard-urile electrice sunt, în această perioadă, cele mai vândute produse de acest tip.

Potrivit datelor retailerului Quickmobile, bugetul mediu alocat de clienți pentru achiziționarea lor este de 1.400 de lei.

„Încă de la lansarea lor în oferta noastră, vehiculele electrice au devenit extrem de populare în rândul clienților, iar trendul se menține pe o traiectorie ascendentă. Fie că își comandă un astfel de gadget pentru uz propriu, fie că le comandă pentru cei mici, românii devin tot mai activi și profită de temperaturile favorabile din această perioadă, alegând să se deplaseze smart”, a declarat într-un comunicat remis redacției, Tudor Țiboc, General Manager al Quickmobile.

Potrivit reprezentantului companiei, este important de subliniat şi modul de utilizare al acestor dispozitive. În cazul trotinetelor, bicicletelor şi skateboard-urilor, funcţiile clasice se îmbină perfect cu cele smart, iar utilizatorii îşi pot întreţinere în continuare nevoia de mişcare, necesară unui stil de viaţă sănătos, apelând la funcţiile electrice pentru mai multă agilitate şi echilibrarea efortului.

Conform datelor companiei, aproximativ 75% din comenzile pentru vehicule electrice înregistrate de retailer sunt generate de bărbați. În timp ce aceștia preferă hoverboard-urile Nilox, reprezentantele sexului frumos și-au arătat interesul față de trotinetele electrice Newbits.

În ceea ce privește bugetul mediu alocat de către români pentru achiziționarea unui vehicul electric, acesta este de circa 1.400 de lei, însă sunt și clienți care au optat pentru produse mai scumpe, cu funcții complexe. Astfel, pentru un transportator electric Moto Big Wheel, produs de Newbits, aceștia au plătit 8.000 de lei.

Din totalul clienților care comandă vehicule electrice de pe Quickmobile, cei mai mulți provin din Capitală, respectiv Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Baia-Mare.