Toate detaliile despre Galaxy S8 ies la lumină – datele de prezentare şi lansare, specificaţii, preţuri şi o nouă fotografie spion

290
Sursa: Venture Beat

Noile telefoane Galaxy S8 sunt printre cele mai aşteptate telefoane în această primă parte a anului. S-a zvonit mult pe seama lor, dar acum, avem un tablou ceva mai clar asupra a ce urmează să se întâmple după ce Evan Blass, cunoscut pentru contul de Twitter @evleaks, a prezentat toate informaţiile pe care le deţine.

Evan Blass este una dintre cele mai sigure surse din piaţă, informaţiile sale fiind adesea foarte precise. De această dată a venit rândul noilor telefoane de Galaxy S8, plus o imagine spion cu noul model care vine cu ecran edge-to-edge.

Potrivit informaţiilor publicate pe Venture Beat, Galaxy S8 va veni în două versiuni. Una cu ecran de 5,8 inci şi una cu ecran de 6,2 inci. Ambele versiuni vin cu ecran cu muchii curbate precum cele de pe tradiţionalele modele Edge de la Samsung.

Nu ştim dacă ambele avea ecrane edge-to-edge, dar modelul mai mare, adică S8 Plus va avea acest tip de display. Din imaginea postată de Evan Blass se vede că dispare butonul Home fizic, aşa cum s-a tot vorbit în ultima perioadă.

Design-ul este extrem de elegant, deşi pare mai simplu fără butonul fizic Home. De asemenea, se vede că Samsung nu a apelat la o cameră duală şi că nu a renunţat încă la jack-ul audio clasic.

Va folosi şi procesoare Snadragon şi Exynos

În ceea ce priveşte componentele de sub carcasă, Samsung va apela atât la procesoarele Snapdragon 835 de la Qualcomm, cât şi la procesoarele produse “în casă”, Exynos, urmând să fie vândute diferit în funcţie de pieţele de desfacere.

Din păcate, din informaţiile lui Blass, Samsung nu va trece peste bariera de 4 GB memorie RAM, deşi ne-am fi aştepta la 6 GB, dacă nu chiar 8 GB de RAM. În schimb, cea mai mică variantă de spaţiu de stocare intern ar fi cea de 64 GB.

Samsung a ales pentru aceste telefoane să baterii mai mari decât pe precedentele. Modelul de 5,8 inci va veni cu o baterie de 3.000 mAh, iar cel de 6,2 inci cu o baterie de 3.500 mAh.

Cât despre componenta foto, se pare că nu vor fi îmbunătăţiri prea mari. Camera principală va fi de 12 MP, iar cea de selfie-uri de 8 MP. Aceasta din urmă este mai mare decât cea de la Galaxy S7, care era de doar 5MP.

Galaxy S8 va primii scannerul pentru iris de la modelul Galaxy Note7, în timp ce senzorul de amprente, prezent până la generaţia Galaxy S7 pe butonul fizic Home, a fost mutat pe partea din spate a telefonului, lângă camera foto.

Evan Blass confirmă şi el instalarea pe noul telefon, a noului asistent virtual Bixby, proprietatea celor de la Samsung şi alternativa pentru soluţiile similare de la Google şi Apple.

Prezentare, lansare, preţuri

Cât despre detaliile comerciale, ei bine Blass ne oferă şi câteva clarificări. Data de prezentare a noilor telefoane va fi 29 martie, în cadrul unui eveniment organizat la New York. Iniţial s-a vorbit despre data de 18 aprilie, dar s-a gândit că poate prezenta telefoanele mai devreme.

Data de 21 aprilie, care a apărut şi ea în articolele despre noile telefoane Samsung, este data la care acestea vor fi disponibile în magazine şi data la care ar trebui efectuate primele livrări.

Câte despre preţuri, aşa cum s-a speculat anterior vor fi mai scumpe decât modelele de anul trecut. Mai exact cu 100 de euro mai scumpe. Modelul de 5,8 inci va avea un preţ recomandat de 799 de euro, iar modelul de 6,2 inci, va veni cu un preţ de 899 de euro.

Tabloul pare mult mai complet acum şi lucrurile par să se lege. Este pentru prima dată când toate piese acestui puzzle încep să se potrivească.