Televizoarele 3D dispar în istorie: LG și Sony renunță la tehnologie

847

Tehnologia 3D pentru televizoare intră oficial în istorie, producătorii precum LG și Sony nu au mai lansat modele noi cu această tehnologie, după o decizie similară Samsung. Declinul 3D a fost vizibil după ce o vreme a fost principalul factor de marketing pentru noile televizoare, producătorii au renunțat încet-încet la eticheta 3D și acum confirmă ceea ce spuneau analiștii: 3D nu este un factor care să influențeze vânzările.

Cumpărătorii se orienteză după calitatea imaginii, platforma pentru aplicații smart, alături de preț. “Tehnologia 3D nu a fost niciodată adoptată de utilizatori pentru acasă, nu a fost un factor de decizie pentru achiziția unui produs nou”, a declarat un oficial LG. “Toate căutările consumatorilor arată că sunt alți factori importanți. De asemenea, graficele de utilizare 3D arată un număr foarte mic de utilizatori”, a explicat el. LG va încerca să ofere tehnologii de imagine mai bune, cu focus pe HDR.

Sony a confirmat de asemenea că televizoarele 2017 nu vor avea tehnologie 3D. “Pe baza analizei trendurilor importante am decis să eliminăm această tehnologie”, a precizat el.