Telefonul pliabil Galaxy X are tot mai puţine şanse să fie lansat anul aceasta

- Adrian Ungureanu
200

După mai multe ştiri în care s-a vorbit în ultimele zile că primul smartphone pliabil de la Samsung ar putea fi lansat spre finalul acestui an, au apărut noi informaţii din Coreea de Sud care neagă această posibilitate.

Surse din interior Samsung Electronics spun că modelul Galaxy X are şanse foarte slabe să fie lansat anul acesta.  Deşi lucrează de mai bine de 10 ani la display-uri care pot fi rulate sau pliate, Samsung nu ar fi gata să lanseze un telefon cu un astfel de display, notează presa sud-coreeană citând surse din industrie.

Samsung ar putea să lanseze telefonul cu tehnologiile pe care le deţine în prezent, dar ar fi un risc financiar destul de mare, iar şefii companiei nu ar mai fi dispuşi să rişte finanţele grupului după ce abia au trecut de scandalul provocat de bateriile incendiare de pe Galaxy Note 7.

Putem să ne aşteptăm ca lansarea lui Galaxy X în acest să se producă, deşi Samsung a înregistrat numele acestui telefon la registrul de mărci din Coreea de Sud. Putem chiar crede că acest smartphone sau un prototip funcţional de Galaxy X există deja, dar Samsung se îndoieşte de faptul că ar putea fi un produs pregătit să ajungă pe piaţă şi nu ar fi dispusă să rişte.

Se pare că încă ar mai fi probleme la designul acestui concept de telefon. Samsung trebuie să-l găsească o soluţie să fie mai subţire decât ce a creat până acum. Rulat sau împăturit telefonul ar fi multe prea gros. Pentru a-l face mai subţire Samsung va trebui să găsească o modalitate de a “înghesui” pe lângă display, într-un corp cât mai mic toate celelalte componente: baterie, procesor, camere, senzori, placa de bază şi aşa mai departe.

La cât de complicat sună, ne putem da seama că lansarea unui telefon pliabil sau rulabil are tot mai puţine şanse să se întâmple în acest an.