Telefoane cu ecrane “full screen” vor reprezenta peste 40% din totalul livrărilor din 2018

- Adrian Ungureanu
517

Se pare că anul acesta producătorii de telefoane vor miza și mai mult pe modelele cu ecran ”full screen” sau ”all-screen”, adică ecrane care să acopere cât mai mult din panourile frontale ale telefoanelor și cu rame cât mai subțiri, precum iPhone X, Xiaomi Mi Mix, Galaxy S9 și așa mai departe.

Compania chineză de cercetare de piață All View Cloud (AVC) estimează că peste 40% din livrările de display-uri din acest an va fi reprezentat de ecranele de tip ”all-screen”.

Potrivit analiștilor companiei, toți producătorii mari de telefoane vor miza pe display-uri ”all-screen”  cu diagonale de peste 6 inci pentru modelele de top. AVC anticipează, totodată, că dimensiunea medie a display-urilor folosite în acest an va crește de 5,6 inci.

Potrivit datelor companiei, anul trecut, Samsung a fost liderul autoritar al pieței de display-uri ”all-screen” livrând peste 136 de milioane de astfel de display-uri, asigurându-și o cotă  de piață de circa 64,6%. În ceea ce privește panourile producția de ecran all-screen AMOLED, Samsung a asigurat 97,8% din necesarul total al pieței.

No posts to display