TCL pregăteşte pentru acest an încă două telefoane BlackBerry

- Adrian Ungureanu
190

Chinezii de la TCL Corporation, compania care preluat toate responsabilităţile legate de telefoanele BlackBerry, au în plan lansarea a încă două telefoane cu brandul canadian, până la finele acestui an.

TCL a prezentat la MWC 2017, modelul Mercury, zvonit luni la rând şi rebranduit în BlackBerry KEYone, ultimul telefon dezvoltat de echipa de la BlackBerry şi foarte probabil ultimul telefon cu brandul canadian care să vină cu tastatură QWERTY fizică. Totuşi, există posbilitatea ca TCL să nu renunţe complet la idee.

Cât despre celelalte două modele care ar trebui lansate în acest an, se pare că vor fi urmaşii modelelor DTEK50 şi DTEK60, lansate anul trecut, dar care vor veni cu nume noi, TCL dorind să scape de denumirea “DTEK”.

Nu vorbim de zvonuri, informaţiile vin din partea lui Nicolas Zibell, reprezentant al TCL Communications, filiala americană a TCL Corporation. Aceste două noi telefoane vor veni cu interfaţă tactilă, deci nu vom mai vedea prea curând un telefon cu tastatură QWERTY, decât dacă TCL va dori să lanseze la anul, un succesor pentru KEYone.