TCL lansează, tacit, Alcatel – Flash primul smartphone din lume cu camere duale și în față și în spate

- Adrian Ungureanu
172

Chinezii de la TCL Corporation au în portofoliu două branduri clasice de telefoane mobile: Alcatel și BlackBerry. Dacă pe cel din urmă l-a adăugat abia la finele anului trecut, brandul Alcatel este de ani buni în curtea producătorului chinez.

De când are acest brand, TCL a scos câteva modele Alcatel Idol interesante, dar acum a lansat un nou telefon surprinzător. Aceste se numește Alcatel Flash și a fost lansat, tacit, în Arabia Saudită. Fără surle, fără trâmbițe, fără un anunț în prealabil, nici măcar un comunicat de presă.

Acesta a fost descoperit pur și simplu pe site-ul Alcatel din Arabia Saudită, iar partea cea mai surpinzătoare este că vine cu camere dual și pe față și pe spate. Este primul smartphone din lume cu camere duală și pe o parte și pe alta.

Setul principal vine cu doi senzori de 13 MP, în timp ce cuplul de camere pentru selfie vine cu senzori de 8 MP și 5 MP. Nu este la fel de impresionant ca senzorii camerelor selfie de pe Oppo F3 Plus, dar este unul din puținele telefoane care au cameră frontală duală.

Restul specificațiilor indică un telefon destul de bine echipat, dar de clasă medie. Acesta vine cu un ecran de 5,5 inci cu rezoluție Full HD, 3 GB memorie RAM, 32 GB spațiu de stocare intern, procesor deca-core Helio X20 de la MediaTek și rulează Android 6.0 Marshmallow. Telefonul mai dispune de o baterie de 3.100 mAh și senzor de amprente.

Alcatel Flash nu este deloc un telefon rău. Cel puțin pe hârtie arată bine, așa că este destul de ciudat ca TCL să lanseze aceste telefon în acest mod. Chiar și-ar putea face loc și în alte piețe, nu doar în Arabia Saudită.