TAG Heuer va lansa un ceas cu Android Wear 2.0 în luna mai

- Adrian Ungureanu
385

Android Wear 2.0 va fi prezentat oficial de Google, pe ceasurile celor de la LG, pe data de 9 februarie, dar sunt mai mulţi producători de ceasuri care au de când să lanseze modele cu noul sistem de operare pentru dispozitivele purtabile în perioada următoare.

Unul dintre aceşti producători este TAG Heuer, compania elveţiană pregătind un ceas inteligent ce va fi adus pe piaţă în luna mai a acestui an. Anunţul a fost chiar de CEO-ul companiei elveţiene, Jean-Claude Biver, deci nu e vorba doar de un zvon.

Acest noul model va veni în două variante de dimensiuni şi, potrivit şefului TAG Heuer, va fi echipat cu hardware îmbunătăţit, un ecran nou, modul GPS şi nu în ultimul rând un procesor Intel, un lucru foarte rar în ecosistemul dispozitivelor purtabile cu Android Wear la bord.

Decizia de a lansa noi ceasuri vine şi într-un context favorabil pentru compania elveţiană pe piaţa smartwatch. Deşi piaţa a fost în declin, TAG Heuer a vândut peste 56.000 de ceasuri TAG Heuer Connected, mult peste ţinta iniţială stabilită de companie, de doar 20.000 de unităţi.