Synaptics a anunțat Clear ID, senzorul de amprentă integrat în display care va ajunge pe telefoane în 2018

- Adrian Ungureanu
404

Se pare că Synaptics este pregătit să devină furnizor de senzori de amprentă integrați în display. Compania a anunțat începerea producție în masă a senzorului integrat în ecran, pe care îl va prezenta la începutul lunii viitoare la CES 2018.

Compania spune că soluția lor funcționează și că a intrat în producție în masă în acest an și va fi lansat împreună cu ”un producător de telefoane din top 5” la nivel global.

Potrivit celor mai recente date IDC, în al treilea trimestru al acestui an, primii cinci producători din lume erau, Samsung, Apple, Huawei, Oppo și Xiaomi. Evident din cei patru, Apple iese din calcul pentru că are FaceID și nu vedem de ce s-ar întoarce la un senzor de amprentă.

Revenind la senzor, cei de la Synaptics se laudă că soluția lor funcționează în parametri optimi și că este mult mai rapid decât alte metode de autentificare biometrică, cum ar fi sistemele de recunoaștere facială 3D. Cu alte cuvinte spune că e mai rapid decât FaceID-ul de la Apple.

Majoritatea speculațiilor spun că Samsung ar fi compania cu care Synaptics va lansa primele telefoane cu senzor de amprentă integrat în display, ceea ce ar însemna că vârfurile de gamă, Galaxy S9 și S9+ ar putea fi primele telefoane cu acești noi senzori.

Un indiciu ar fi imaginea oferită chiar de Synaptics o dată cu comunicatul său oficial. După cum vedeți în prima poză a acestui articol, vedem un telefon care este ”ascuns” într-o carcasă de protecție ciudată. Evident, această măsură a fost luată pentru a nu dezvălui ce telefon e.

Dar dacă vă uitați la forma foarte alungită a acestui telefon nu există prea multe variante la care ne putem gândi, pentru că ecranul telefonului pare să aibă un raport de 18,5:9, și doar Samsung are în portofoliu astfel de telefoane.

Desigur, nu este de ajuns. Poza poate fi, fără probleme, deformată așa că nu putem fi siguri 100%.

No posts to display