Surface Pro 5 ar putea ajunge pe piaţă până la finele luni martie

- Adrian Ungureanu
256

În luna iunie a anului trecut se vorbea despre posibilitatea ca Microsoft să lanseze noul dispozitiv 2-in-1, Surface Pro 5, în primăvara anului 2017, compania aşteptând noile procesoare Kaby Lake de la Intel.

Producţia de procesoare Kaby Lake a început în luna octombrie devenind disponibil şi pentru producătorii de echipamente IT. Aşa că după o pauză lungă, în care nu au mai apărut deloc veşti despre Surface Pro 5, iată că au apărut noi informaţii în piaţă.

Surface Pro 5 ar putea fi lansat chiar la începutul primăverii, în luna martie, ceea ce arată că Microsoft a avut o proiecţie bună asupra viitorului, anticipând că abia în primăvară va putea aduce pe piaţă noul dispozitiv 2-in-1.

Deocamdată, foarte multe detalii nu sunt despre configuraţie şi componente, dar pe lângă procesoarele Kaby Lake, s-a aflat că tableta care poate fi transformată într-un laptop veni stylus şi ar putea avea cel puţin o versiune dotată cu ecran cu rezoluţie 4K.

Surface Pro 5 va fi produs de către cei de la Pegatron Technology, iar preţurile ar putea varia între 899 şi 1.599 de dolari, fiind aşteptat ca dispozitivul să vină în mai multe configuraţii hardware, iar versiunea cea mai puternică, echipată cu ecran 4K să apropie de bariera de 1.600 de dolari.