Super Mario Run a generat venituri de peste 53 milioane de dolari pentru Nintendo

- Adrian Ungureanu
296

2016 a fost un an bun pentru jocurile deţinute de Nintendo. Pokemon Go, deşi a fost dezvoltat de Niantic şi a încasat foarte mulţi bani, o parte din ei au mers şi către deţinătorului francizei, adică Nintendo.

Pe final de an a venit Super Mario Run, care încă este prezent doar pe platforma iOS, a generat de la începutul lunii decembrie şi până acum peste 53 de milioane de dolari pentru Nintendo.

Încasările ar putea să crească şi mai mult, din moment ce jocul va ajunge şi pe telefoanele cu Android. Ştim că în luna martie, dar nu ştim data exactă. Cum Android este prezent pe mai bine de 80% din dispozitivele inteligente de pe piaţă, cu siguranţă Nintendo va mai face bani frumoşi.

Cu toate acestea, notează cei de la Wall Street Journal, Nintendo nu ar fi mulţumită de nivelul încasărilor. Compania s-ar fi aşteptat la încasări mult mai mari, principala nemulţumire fiind legată de ritmul lent de achiziţii de produse din joc.

Una peste alta Nintendo nu ar trebui să se plângă. Şi-a revigorat două din cele mai importante francize ale sale şi a mai făcut şi bani de pe urma lor.

No posts to display