Sud-coreenii se plâng că firmele chineze le ”fură” experții în baterii cu salarii mari

- Adrian Ungureanu
355

Companiile chineze se pregătesc de era mașinilor electrice așa că vor să fie printre primele companii care să ofere baterii competitive pentru această piață în anii următori.

Pentru a dezvolta baterii puternice și care să satisfacă nevoia pieței companiile chineze trebuie să dezvolte baterii mai performante și pentru asta are nevoie de inginerii pricepuți în acest domeniu.

Se pare că lipsa de talent local nu e o problemă pentru că firmele chineze sunt dispuse să plătească în plus pentru a atrage ingineri din alte țări. Sud-coreenii se tem că vor rămâne fără specialiști pe acest domeniu, în contextul în care chinezii îi ”ademenește” pe experți locali cu salarii mult mai mari, relatează presa din Coreea de Sud.

Noua legislație chineză prevede creșterea considerabilă a numărului de mașini electrice în parcul auto național așa că cererea de mașini electrice va crește perioada următoare. Obiectivul guvernului chinez este acela ca până în 2025, vânzările anuale de mașini electrice să urce până la 7 milioane de unități.

În aceste condiții companiile chineze le promit inginerilor din Coreea de Sud, salarii mai mari, bonusuri anuale, reduceri consistente pentru achiziționarea de mașini electrice și, evident, pentru că trebuie să se mute în China, le oferă și locuințe gratuit.

Potrivit companiilor de resurse umane din Coreea de Sud, circa 30-40% din experții în domeniul bateriilor locali ar putea alege drumul Chinei în perioada următoare, dacă firmele chineze păstrează această politică agresivă de recrutare. Statisticile locale spun că până în prezent, circa 100 din cei mai buni experți în baterii din Coreea de Sud au ales deja să lucreze pentru firme din China, care produc sau se pregătesc să producă baterii pentru mașini.