Succesul LG G6 îi sperie pe cei de la Samsung care au lansat o primă reclamă pe TV pentru Galaxy S8

- Adrian Ungureanu
288

În condiţiile în care vânzările de telefoane LG G6 merg foarte bine, cei de la Samsung par să se teamă de succesul rivalilor conaţionali şi au început deja campania de promovare pe TV.

Gigantul sud-coreean a lansat deja o reclamă gen teaser pe posturile de televiziune din Coreea de Sud. Reclama nu dezvăluit prea multe, decât data în care fanii Samsung vor putea vede noile telefoane. În mod ciudat, la finalul clipului scrie 30 martie 2017, semn că europenii şi occidentalii vor fi primii care să le vadă.

Lansarea noilor telefoane este programată pentru data de 29 martie, în cadrul unor evenimente Unpacked separate care vor avea loc la New York şi Londra. Probabil că lansarea va avea loc la “ceas de seară”, iar cu diferenţa de fus orar este destul de mare, lansarea în Coreea de Sud va avea loc practic pe data de 30 martie.

Faptul că Samsung începe atât de devreme campania de promovare la televizor este explicat analiştii sud-coreeni prin prisma succesului înregistrat de LG cu al lor nou model G6, care a înregistrat vânzări impresionante în prima zi.

Telefonul a devenit disponibil la precomandă în Coreea de Sud, încă din 2 martie, iar în prima zi s-au înregistrat peste 20.000 de precomenzi, un record pentru LG. Acest volum de comenzi a fost de două ori mai mare decât cel înregistrat anul trecut de Galaxy S7 Edge şi de 4 ori mai mare cât al noilor Galaxy A5.

Astfel, explică analiştii, Samsung încearcă să taie elanul celor de la LG, în speranţa că oamenii vor aştepta în continuare noile lor modele, Galaxy S8, dar vor intra în magazine abia spre finalul lunii aprilie.

LG a plănuit de mult să iasă mai repede la vânzare că noile lor telefoane de top şi se pare că strategia a dat roade. Fără un competitor serios, LG G6 zburdă la ora actuală, o veste excelentă pentru LG care are nevoie de un succes în vânzări, după un an 2016 dezamăgitor la capitolul rezultate financiare, tocmai pentru că modelul anterior, LG G5 a subperformat la acest capitol, deşi fusese desemnat la MWC 2016 drept telefonul anului.