Strategie sau tratament special? Cele mai mici prețuri din lume pentru Galaxy S9 și S9+ vor fi în China

- Adrian Ungureanu
395

Samsung se chinuie în China, nu mai este niciun secret. De la poziția de lider autoritar în urmă cu doar 3 ani, gigantul sud-coreean a devenit un jucător nesemnificativ pe piața chineză.

Cu o cotă de doar 2% se afla spre finalul anului 2017 pe locul 9 în topul celor mai mari producători de telefoane din China. Samsung încearcă acum să-și refacă afacerile pe piața chineză, dar și pe cea din India, unde este foarte aproape să piardă complet prima poziție în fața celor de la Xiaomi.

De aceea ne gândim că ar putea fi o strategie de a recuceri piața chineză, din moment de Gui Xian, președintele Samsung China a declarat într-un interviu că cele mai mici prețuri din lume pentru Galaxy S9 și S9+ vor fi cele din China. Din păcate acesta nu a spus și care vor fi prețurile.

Este puțin greu de crezut că Samsung va încerca să recucerească piața chineză tocmai cu cele mai scumpe telefoane ale sale. Dar ce-i drept, Apple, deși vinde telefoane foarte scumpe, încă se afla pe locul patru în China ca număr de telefoane vândute pe final de 2017.

Samsung ar avea nevoie, însă, să-și regândească strategia pentru modelele de buget și de clasă medie, pentru că Samsung nu a pierdut teren din cauza celor de la Apple, cât din cauza companiilor locale, care încă se folosesc de prețuri ca armă principală.