Start-up creat de un român a adus în premieră tehnologia blockchain, în cadrul celui mai mare exercițiu medical NATO din istorie

355

SupplyBlockchain, companie creată de românul Sebastian Cochinescu în SUA, a furnizat serviciile sale software în cadrul exercițiului „Vigorous Warrior 19”, care a fost organizat la începutul lunii aprilie în România, de către Centrul de Excelență Militară Medicală al NATO și Ministerul Apărării Naționale (MApN).

„Vigorous Warrior 19” s-a desfășurat la Baza Militară Cincu în perioada 1 – 15 aprilie și a fost cel mai mare exercițiu medical militar din istoria NATO, anul acesta fiind prezenți peste 2.500 de participanți din 39 de țări. În cadrul exercițiului au fost simulate peste 1.000 de scenarii în care este necesară intervenția echipajelor medicale din structurile militare NATO.

Acesta a fost unul din primele proiecte la nivel mondial în care structurile militare NATO au folosit tehnologia blockchain prin soluțiile oferite de SupplyBlockchain.

A fost o onoare să punem la dispoziția Armatei Române și a Centrului de Excelență Militară Medicală NATO soluția noastră adresată structurilor militare și de securitate națională, mai ales că suntem printre primele proiecte la nivel mondial în care tehnologia blockchain este folosită într-un context militar. Succesul acestui proiect se datorează atât deschiderii spre inovație a factorilor competenți din cadrul MApN, cât și operativității personalului militar de pe teren, implicat în acest exercițiu de proporții”, declară Sebastian Cochinescu, CEO al companiei SupplyBlockchain.

În luna decembrie 2018, Sebastian Cochinescu a primit Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, câștigând premiul secțiunii „Creativitate pentru Securitate” cu proiectul SupplyBlockchain în cadrul PatriotFest – concurs organizat de MApN, MAI, SPP, STS, SRI și New Strategy Center.

Soluțiile SupplyBlockchain pot fi folosite de companiile farmaceutice pentru a urmări trasabilitatea produselor lor, reducând în acest fel pierderile. De asemenea, platforma SupplyBlockchain poate fi utilizată atât pentru asigurarea transparenței în cazul campaniilor umanitare, cât și pentru monitorizarea provenienței produselor din industria alimentară.