Start dezastruos în vânzări pentru Essential Phone! S-au dat doar 5.000 de bucăți!

- Adrian Ungureanu
423

Essential Phone a fost unul din telefoanele care a atras foarte mult atenția publicului, a devenit rapid unul dintre subiectele favorite ale bloggerilor și jurnaliștilor de profil.

Așteptările au fost mari pentru că este produs de compania Essential înființată de Andy Rubin, unul din creatorii Android, cel mai popular sistemul de operare pentru dispozitivele mobile.

Compania a avut probleme în a lansa telefonul pentru că nu dispune de propriile capacități de producție și a depins de alții, de aceea telefoanele au ajuns cu o întârziere foarte mare în magazine. Bine, nici Apple nu are propriile fabrici, iPhone-urile fiind asamblate în fabricile chinezilor de la Foxconn, dar nu și-ar permite nimeni să nu-i ia în serios pe cei de la Apple. Chiar și Samsung răspunde prezent când are comenzi la americani.

Oricum, telefonul a ajuns cam acum o lună în magazinele americane și canadiene, iar așteptările au fost uriașe, mai ales din partea investitorilor care au evaluat compania la 1,2 miliarde de dolari, deși este un simplu start up.

Aceste entuziasm, se va diminua rapid în perioada următoare, pentru că ”mult așteptatul telefon”, al lui Andy Rubin, nu a fost chiar așa de așteptat. Într-o lună de zile s-au dat în jur de 5.000 de telefoane.

Rezultatele slabe ar fi explicate de întârzierile mari, față de ce promisese compania, dar ca și contra-exemplu, OnePlus 5, care a ajuns și el cu întârziere, a strâns peste 500.000 de cumpărători în același interval.

Cu siguranță balonul de încredere de la Essential s-a spart. Au fost deja ceva plecări din firmă, iar posibila lansare a acestui telefon în Europa ar putea să nu mai aibă loc.