Specificațiile Honor 10 confirmate oficial de autoritățile chineze

401

Divizia de brand a celor de la Huawei pregătesc lansarea vârfului de gamă de primăvară din portofoliul său de telefoane, modelul Honor 10, care va fi prezentat în China peste trei zile, iar la nivel global va fi lansat la mijlocul lunii viitoare.

Compania a trimis invitații pentru un eveniment de prezentare ce va avea loc în China pe 19 aprilie, dar va fi lansat și la nivel global, printr-un eveniment ce va avea loc pe 15 mai, la Londra.

Au apărut și poze și zvonuri cu specificațiile noului telefon, dar acum avem confirmare oficială din partea autorităților de reglementare din China, mai exact din partea TENAA, autoritatea care-și dă acordul înainte ca un produs electronic să fie vândut pe piața locală.

Așadar, în mod oficial, Honor 10 va avea un ecran de 5,84 inci, cu rezoluție 2280×1080 pixeli, adică va avea un format 19:9, ceea ce înseamnă că va avea un ecran alungit și cu decupaj, precum modelele din seria Huawei P20.

La interior se va avea un procesor octa-core HiSilicon, tactat la 2.36GHz, produs chiar de Huawei. Telefonul va avea opțiuni de 4GB și 6GB memorie RAM și de 64GB și 128GB stocare internă.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală duală, cu senzori de 16MP și 24MP, iar camera pentru selfie-uri are un senzor de 24MP.

Va fi livrat cu Android 8.1 Oreo și o interfață EMUI 8.1, are senzor de amprentă și este alimentat de o baterie de 3.320mAh.

Din păcate, până la ora publicării acestui articol, pozele oficiale cu noul telefon, nu au fost publicate pe site-ul TENAA, deși ar fi trebuit să fie. Cel mai probabil s-au înțeles cu autoritățile să le publice după lansare.

Deocamdată, încă nu sunt informații clare despre prețuri, dar le vom afla peste câteva zile.