Sony Xperia XZ Premium descoperit pe Geekbench

- Adrian Ungureanu
155

Sony a prezentat vârful de gamă din acest an încă de la finele lunii februarie, la MWC 2017, dar drumul către magazine este greu și anevoios din cauza problemelor cu aprovizionarea de procesoare Snapdragon 835, din cauza unui producător de telefoane din Coreea de Sud. Nu dăm nume (Samsung).

Din câte știm până acum, telefonul nu are șanse să ajungă în magazine mai devreme de 1 iunie, data confirmată și de către cei de la Sony Olanda. Până când vom pune mâna pe modelul care a luat titlul de ”Telefonului Anului” la MWC 2017, putem urmări performanțele sale prin testele de referință.

Cineva tocmai a trecut Xperia XZ Premium pe la Geekbench. Acesta a obținut un scor de 5824 pe multi-core și 1943 la testul single-core. Ca să vă puteți face o idee ce înseamnă aceste cifre, Samsung Galaxy S8 Plus cu Snapdragon 835 la bord a ”marcat” 6106 puncte la testul multi-core și 1915 la testele single-core.

Există o diferențe destul de importantă de puncte pe segmentul multi-core în defavoarea modelului de la Sony, dar este posibil ca rezultatele să fie trase în jos de un software care nu a fost încă pus la punct.

În rest, este confirmată prezenta procesorului Snapdragon 835, cei 4 GB memorie RAM și că va rula Android 7.1.1, deci o versiune mai nouă a sistemului de operare de la Google.

Așa cum am mai spus, noul vârf de gamă de la Sony este așteptat să ajungă începând cu 1 iunie, iar pentru Europa prețurile se vor situa în jurul a 750 de euro.