Sony Xperia XA2, XA2 Ultra și Xperia L2 apar în presupuse imagini de presă + specificații

486

Este așteptat ca Sony să-și actualizeze portofoliul de telefoane în acest an la CES 2018, eveniment ce are loc între 9 și 12 ianuarie în Las Vegas, și au apărut deja presupuse imagini de presă.

Imaginile sunt bine realizate, iar sursa este una de încredere, Evan Blass (@evleaks) având de obicei la rândul său surse bune în industrie. Acesta spune, totuși, că ar fi o șansă foarte bună ca telefoanele să fie prezentate abia la Mobile World Congress (MWC) 2018, eveniment ce va avea loc în Barcelona, între 26 februarie și 1 martie.

Partea cea mai dezamăgitoare la aceste imagini este că înțelegem că Sony se încăpățânează să țină de design-ul său clasic, cu rame extrem de groase, când tendința actuală este aceea de a aduce telefoane cu ecran cu margini cât mai subțiri posibil. Or știi ceva și aia de la Apple, Samsung sau Huawei ceva, nu?! Doar nu sunt cei mai mari și mai populari producători de telefoane din lume degeaba, nu?

Ei bine, Sony nu și nu! Dacă aceste randări chiar sunt după modelele finale, atunci putem spune că Sony pare dispusă să-și facă singură viața complicată, pe piața smartphone. Nu putem spera decât ca vârful de gamă Xperia XZ Premium 2 să aducă o schimbare radicală în design.

Blass mai oferă și câteva detalii despre telefoane. Se pare că modelul Xperia XA2 va avea un ecran de 5,2 inci cu rezoluție Full HD, iar XA2 Ultra va avea un ecran de 6 inci, cu aceeași rezoluție. Acestea sunt modelele de clasă medie din portofoliul de telefoane al Sony din acest an. Blass spune că ambele telefoane vor avea variante de 3GB de RAM + 32 GB stocare internă și 4GB de RAM + 64GB stocare internă. Ambele vor fi echipate cu procesoare octa-core, tactate la 2,2GHz, pe platforma Snapdragon 630.

XA2 ar urma să aibă o cameră principală de 21MP și una de selfie-uri de 7MP. XA2 Ultra va avea aceeași cameră principală ca și XA2, dar va avea cameră frontală duală, cu senzori de 15 MP.

Despre modelul Xperia L2 informațiile sunt mai sărace. Se vorbește de un display de 5,2 inci, cu rezoluție HD (720p) și că va veni, la fel ca și modelele menționate mai sus, cu Android Oreo.