Sony lansează Xperia L1, un smartphone cu dotări modeste ascunse într-o carcasă elegantă

- Adrian Ungureanu
227

Sony Mobile a anunţat lansarea unui nou telefon, Xperia L1, un model cu dotări modeste, dar care vrea să compenseze împrumutând designul modelelor mai bine scumpe din portofoliul companiei japoneze.

Xperia L1 seamănă foarte mult cu modelele Xperia lansare în ultimele luni de cei de la Sony aşa că nu există mari diferţe. Cel puţin la o primă vedere, nu se diferenţiază foarte mult de modelele Xperia XA sau Xperia XZ Premium.

Diferenţele sunt date de echipare, Xperia L1 lăsând impresia de telefon prins între segmentele entry-level şi midrange. Acesta vine cu un ecran de 5,5 inci cu rezoluţie HD, procesor quad-core de la MediaTek, tactat la 1,4 GHz, 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern, care poate fi extins cu ajutorul slotului pentru card microSD.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală cu senzor de 13 MP şi una secundară de 5 MP. Telefonul vine şi în variantă dual-SIM, rulează Android Nougat şi va veni în carcase de culoare neagră, albă şi roz.

Telefonul vine şi cu asistentul personal “Xperia Tips”, care poate oferi utilizatorilor sfaturi rapide și relevante on-screen.

Xperia L1 va fi disponibil în piețele selectate din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Asia, America de Nord și America Latină, în ce-a de-a doua parte a lunii aprilie 2017. Compania se laudă în comunicatul oficial de lansare al acestui telefon că va veni la un preţ accesibil, dar nu au spus şi care va fi preţul recomandat. Contactaţi de Mobile News, reprezentanţii Sony au declarat că preţul urmează să fie anunţat.