Sony lansează RX0 II, cea mai mică și ușoară cameră ultracompactă premium

225

Sony anunță un nou model din gama de camere compacte, cea mai mică și mai ușoară cameră compactă premium din lume: RX0 II (model DSC-RX0M2). RX0 II include calitățile camerei ultra-compacte RX0 fiind rezistentă la apă/praf, rezistentă la șocuri și rezistentă la presiune.

Pe lângă aceste atribute, noua cameră permite înregistrări interne de 4K, include un ecran LCD orientabil în sus la 180 de grade și în jos la 90 de grade, care funcționează chiar și sub apă, precum și noi soluții de stabilizare a imaginii pentru înregistrarea video.

RX0 II este echipată cu senzorul de imagine stratificat Exmor RS™ CMOS de 1.0 inch de 15.3-megapixeli și cu procesorul de imagine BIONZ X™ care îmbunătățește reproducerea culorilor, inclusiv redarea tonurilor de culoare ale pielii. Toate acestea sunt construite pentru a oferi viteză și o calitate a imaginii superioară atât pentru fotografierea statică, dar și pentru înregistrarea video pentru o plajă largă de sensibilități, între 80-12800 ISO. Obiectivul fix superangular ZEISS® Tessar T* 24mm F4.0 are o distanță minimă de focalizare de 20cm, ceea ce îl face perfect pentru selfie-uri și pentru fotografii de tip table-top.

Cu dimensiuni de doar 59mm x 40.5mm x 35mm și o greutate de numai 132g, RX0 II intră ușor în orice buzunar și este rezistentă la orice tip de mediu. Este rezistentă la apă la o adâncime de până la 10 metri, rezistentă la praf, rezistă la șocuri datorate căderilor de la o înălțime de până la 2 metri și este rezistentă la presiuni de până la 200Kgf.

Scopul dezvoltării camerei inițiale RX0 a fost construirea unui aparat foto care să permită dezvoltarea unor noi forme de exprimare creativă prin formatul și capabilitățile sale tehnice,” spune Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging la Sony Europe. „Am obținut acest rezultat cu noul RX0 II și am adăugat caracteristici și funcționalități care fac această cameră ideală pentru orice tip de călătorie, oferind o performanță constantă indiferent că este vorba de fotografie, de videografie sau de diferite scenarii de vlogging.”

RX0 II oferă înregistrare internă de 4K 30p fără interpolare, pentru a colecta de 1,7 mai multe date decât sunt necesare pentru video în 4K. Această supraeșantionare reduce aspectul moiré și zimțarea marginilor și oferă imagini 4K de înaltă calitate. Folosind noua aplicație mobilă de la Sony, “Imaging Edge™”, înregistrarea poate fi transferată direct pe telefon, editată și partajată pe rețelele de socializare.

Alte caracteristici de înregistrare incluse pe RX0 II sunt filmarea în Super Slow Motion cu până la 1000 fps, output necomprimat 4K HDMI și înregistrare simultană a filmelor cu fișiere proxy pentru editare facilă. Utilizatorii pot folosi Picture Profile, S-Log2 și Time Code / User Bit pentru a asigura un rezultat final care se potrivește cu viziunea lor creatoare.

Opțiuni multi-camera
Pot fi controlate wireless până la 5 camere RX0 II, utilizând aplicația ‘Imaging Edge Mobile’, iar din vara anului 2019 va fi disponibilă controlarea a 6 până la la 50 de camere printr-un singur punct de acces. RX0 II este de asemenea compatibil cu Camera Control Box CCB-WD1 care permite conectarea și controlarea cu fir a până la 100 de camere. Aceste soluții multi-camera deschid o lume cu totul nouă de oportunități de fotografiere și filmare și de exprimarea liberă prin video și permit exprimarea oricărui punct de vedere dorit de creator.

Preț și disponibilitate
Kit-ul RX0 II cu grip-ul de shooting VCT-SGR1 și bracket va fi disponibil în Europa începând cu luna mai a anului 2019, la un preț de aproximativ 3700 RON.

No posts to display