Sony lansează noi SSD-uri compacte pentru stocare rapidă

- Adrian Ungureanu
412

Sony își extinde portofoliul de dispozitive Solid-State Drive (SSD) externe cu o nouă serie vârf de gamă SL-E. Noul model este un SSD extern de mare capacitate, suficient de mic cât să încapă în buzunar, dar suficient de puternic pentru transfer sigur și de mare viteză a datelor.

Conceput pentru a răspunde nevoilor unor profesioniști precum arhitecți, ingineri și cercetători, dispozitivul extern solid-state drive este mai mic decât un card bancar, așa că poate fi transportat oriunde și oferă capacități de stocare de până la 9560 GB care pot păstra toate fișierele importante la îndemână, potrivit unui comunicat remis redacției.

Sony recomandă noul Drive SL-E și ca o soluție recomandată profesioniștilor din domeniul fotografiei digitale. Interfața USB 3.1 Gen 2 oferă o conexiune de capacitate mare, ultra-rapidă pentru PC, ceea ce transformă dispozitivul în partenerul perfect pentru cei care au nevoie de tethering de înaltă performanță pentru fotografierea cu camere precum noul Sony α7 III. Viteza de transfer de date de până la 540 MB/s (citire) și 520 MB/s (scriere) e recomandată pentru backup rapid, verificare și retuș de imagini. Aceste lucruri fac din dispozitiv unul durabil care este foarte util pentru ședințele foto sau pentru profesioniștii care au nevoie să stocheze și să transporte ușor un volum mare de date la care să aibă acces rapid.

Drive-ul SL-E folosește memorie flash, fără componente mobile în interior, ceea ce îmbunătățește rezistența la șocuri și reduce șansele de apariție a defectelor mecanice și pericolul pierderii datelor. SL-E încorporează, de asemenea, software-ul ENC DataVault Lite care oferă securitate completă pentru fișiere.

Modelul cu capacitate de 240 GB va costa aproximativ 800 lei și va fi disponibil începând cu luna mai 2018.

Modelul cu capacitate de stocare de 480 GB va costa aproximativ 1100 lei și va fi disponibil începând cu luna mai 2018.

Modelul cu capacitate de stocare de 960 GB va costa aproximativ 2250 lei și va fi disponibil începând cu luna mai 2018.

No posts to display