Sony lansează noi produse la IFA 2019

343

Sony prezentat noul Xperia 5, dar și alte produse create să ofere experiențe modelate după principiul „Soluții Personalizate de Divertisment” pentru fiecare utilizator în parte, îmbinând cele mai bune produse și tehnologii ale companiei.

Xperia 5
Sony a lansat Xperia 5, un nou model care completează seria de flagship-uri ce integrează funcționalitățile-cheie ale Xperia 1, aducând împreună tehnologii Sony din industria cinematografică și a producției profesioniste de film, într-un design subțire și compact. Xperia 5 suportă modul HDR (interval dinamic extins) și combină raportul de aspect 21:9 cu un display OLED Full HD+ de 6,1 inci (2,520 x 1,080 pixeli). Design-ul zvelt al noului model, care are doar 68 mm lățime, îl transformă într-un smartphone extrem de portabil și ușor de folosit, păstrând însă experiența CinemaWide™ 21:9, într-un body compact, cu 14 grame mai ușor decât Xperia 1. Xperia 5 va fi lansat în mai multe țări și regiuni începând din această toamnă.

Modulul foto triplu al lui Xperia 5 este echipat cu senzori de imagine de 12 MP și stabilizare optică a imaginii. Mai mult, camera integrează funcția Eye AF (Auto Focus) ce folosește algoritmii camerelor Sony α™ (Alpha™) cu obiective interschimbabile pentru a permite identificarea și menținerea focalizării pe ochiul uman. În plus, utilizatorii pot trece cu ușurință de la obiectivul versatil de 26mm (F1.6) la teleobiectivul de 52mm (F.2.4) și la obiectivul super-wide de 16mm (F2.4) – conversie de 35mm, pentru și mai multe oportunități fotografice creative.

Datorită funcționalității „X1™ pentru mobil”, bazată pe tehnologia de top implementată în premieră cu ajutorul seriei BRAVIA®, ecranul poate converti conținutul SDR (interval dinamic standard), în echivalentul său HDR (interval dinamic extins), folosind tehnologiile de remasterizare HDR. Acest lucru le permite utilizatorilor să vizoneze chiar și conținutul online într-o variantă superioară din punctul de vedere al contrastului, culorii și clarității. Mai mult, funcția îmbunătățită „Game enhancer” oferă funcții de înregistrare extinse și le permite utilizatorilor să se bucure de experiența imersivă în format 21:9, dar și de o experiență de gaming optimizată.

Xperia 5 este dotat cu procesorul Qualcomm® Snapdragon 855, cel mai nou produs din gama Qualcomm. Nu în ultimul rând, funcția „Smart connectivity” a noului Xperia 5 vine cu o tehnologie care analizează semnalele Wi-Fi și anticipează probleme de conectivitate care ar putea apărea în viitorul apropiat. „Smart connectivity” va trece automat pe date mobile atunci când intuiește apariția unor întreruperi în timpul conexiunii WI-Fi, pentru a asigura conectare optimă neîntreruptă.

Sistem SA-Z1 cu încărcare near field
Seria Signature vizează excelența auditivă pentru experiența pesonală de audiție, aducând împreună gama de tehnologii audio de la Sony, cultivate de-a lungul mai multor decenii. Cel mai nou produs ale seriei este sistemul de boxe de înaltă rezoluție SA-Z1. Prin conectarea cu un singur cablu la un PC la un Walkman®, la telefoanele Xperia sau la alte dispozitive audio, aceste boxe vor livra o experiență de audiție profundă, bogată și de înaltă rezoluție.

SA Z1

De asemenea, în categoria TV Sony expune gama proprie, inclusiv seriile BRAVIA MASTER Series ZG9 8K HDR Full Array LED și televizorul AG9 4K HDR OLED, lansat în Europa în această primăvară. Procesorul puternic de imagine X1™ Ultimate afișează întregul conținut, inclusiv imaginile în format 8K, la o calitate spectaculoasă, fără compromisuri. Expoziția conține și produse cu Android TV, care se vor bucura de operabilitate îmbunătățită la conectarea cu Google Asistant, Alexa sau Apple AirPlay 2, dar și cu HomeKit, serviciu care va deveni disponibil în acest an.

 

Cele mai noi produse din seria de camere Sony Alpha mirrorless cu senzor APS-C sunt expuse pentru prima dată în Europa. Noul vârf de gamă Alpha 6600 oferă funcția bazată pe inteligența artificială Real-time Eye AF, stabilizare optică in-body și o autonomie a bateriei, numărul 1 în industrie care permite realizarea a aproximativ 720 de imagini statice, totul într-un corp ușor și compact. De asemenea, va fi expus și noul model Alpha 6100, dar și cele mai noi obiective din seria Sony APS-C cu zoom G™, inclusiv obiectivul cu zoom standard E 16-55mm F2.8 G și super-teleobiectivul cu zoom E 70-350mm F4.5-6.3 G OSS.

Un alt produs din categoria Digital Imaging care va fi expus este cea mai nouă cameră Sony full-frame, Alpha 7R IV, cu un senzor de imagine de 61.0 MP, cu iluminare din spate. Aceasta livrează imagini de o calitate spectaculoasă la rezoluție înaltă și într-un interval dinamic extins. Și seria de obiective Sony’s G Master™ va fi disponibilă pentru vizitatori, iar, în plus, aceștia se vor putea bucura de RX100 VII, o cameră compactă premium care oferă același nivel de rapiditate și performanță AF precum modelul full-frame mirrorless Alpha 9.