Sony extinde gama de televizoare 4K HDR

- Adrian Ungureanu
180

Japonezii de la Sony au anunțat extinderea portofoliului de televizoare 4K HDR, prin introducerea seriei XE70, care va fi disponibilă în patru variante de diagonală.

Seria XE70 include multiple tehnologii Sony, cum ar fi cea de procesare a imaginii 4K X-Reality PRO. Aceasta analizează și procesează segmente independente ale fiecărei scene prin intermediul unei baze de date speciale, focalizându-se separat pe textură, contrast, culoare şi contur pentru redarea unei imagini cât mai realiste.

Secvenţele rapide din timpul evenimentelor sportive sau a filmelor de acţiune îşi păstrează fluenţa şi calitatea detaliului datorită Motionflow XR. Această tehnologie creează şi inserează cadre suplimentare, comparând elementele vizuale cheie ale imaginilor consecutive şi calculând apoi fracţiunile de secundă lipsă din timpul secvenţei de acţiune.

Sony a dotat televizorul 4K HDR XE70 cu o serie de tehnologii de sunet unice. ClearAudio+ armonizează sunetul, asigurând astfel claritatea muzicii, a dialogului şi a efectelor fonice. Prin Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) sunt refăcute şi redate componentele sonore lipsă pentru un sunet amplu și realist, ceea ce îmbunătăţeşte calitatea sunetului TV sau a clipurilor video de pe internet cu rezoluţie scăzută.

Cinematic S-Force Front Surround asigură volumul și time lag-ul potrivit, precum și spectrul undelor sonore, folosind doar canalele laterale ale difuzoarelor, pentru redarea naturală a câmpurilor sonore tridimensionale.

Seria Sony XE70 4K HDR TV include o suită de caracteristici care îmbunătățesc semnificativ experiența TV. Wi-Fi-ul incorporat asigură accesul online, permițând vizionarea filmelor pe Netflix sau Amazon Video, a conținutului paginilor de video-sharing precum YouTube și on-demand, dar și navigarea pe Internet prin intermediul browserului Opera.

Sony XE70 permite totodată streaming-ul de emisiuni de divertisment prin utilizarea rețelei wireless de acasă, fără cabluri în plus. Televizorul vine cu trei porturi USB amplasate convenabil pe fiecare parte, pentru accesarea contentului digital: muzică, clipuri video, sau o gamă largă de codec-uri de pe orice stick USB.

Seria XE70 se prezintă într-un design minimalist elegant cu ramă îngustă, finisaj de aluminiu și soluții inteligente de aranjare a cablurilor în spatele televizorului, pentru un aspect ordonat.

Seria Sony XE70 4K HDR TV va fi disponibilă în Europa începând cu iulie 2017.