Sony ar putea fi prima companie care să pună un display OLED 4K pe un telefon

- Adrian Ungureanu
417

Compania japoneză a fost prima care să instaleze display-uri 4K pe smartphone-uri, dar folosit un panoul LCD, dar acum și-a anunțat ambițiile pentru panourile OLED.

Hitoshi Osawa, oficial al Sony Mobile Europa a dezvăluit că Sony investește pe dezvoltarea de panouri OLED și a anunțat că vom vedea ecrane 4K OLED pe dispozitivele lor mobile. ”Tot ce vă pot spune este că investim în display-uri OLED. Foarte curând veți vedea display-uri OLED 4K pe dispozitive mobile, care până acum nu au existat. Următorul pas este reprezentat de ecranele OLED cu rezoluție 4 și nu veți fi dezamăgiți”, a declarat Osawa.

Modul în care Osawa a formulat declarația mă face să cred că Sony are deja în teste prototipuri de display-uri OLED 4K. Pentru că a ales formularea, ”care până acum nu au existat”. Asta înseamnă că în prezent există, chiar dacă vorbim de niște unități aflate încă în stadiu de dezvoltare și/sau testare.

Este un plan ambițios pentru că nici Samsung, cel mai mare producător de panouri OLED din lume, nu și-a anunțat asemenea planuri. Rămâne de văzut ce înseamnă ”foarte curând”. Ar fi surpriză uriașă că acest ”foarte curând” să însemne MWC 2018, unde este așteptat noul model Xperia XZ Pro, urmașul lui Xperia XZ Premium lansat anul trecut. Zvonurile spun că și Xperia XZ Pro are display cu rezoluție 4K, dar deocamdată nimeni nu a luat în calcul posibilitatea ca ar putea fi OLED și nu LCD.