Sony anunță lansarea α9, cea mai avansată cameră foto creată de compania japoneză

- Adrian Ungureanu
153

Sony a anunțat lansarea unei noi camere mirrorless, modelul α9, despre care compania afirmă că este cea mai avansată cameră pe care a creat-o vreodată.

Potrivit unui comunicat al companiei, α9 este prima cameră foto full-frame din lume cu senzor Exmor RS CMOS de 24.2 MP. Noul senzor este completat de procesorul de imagine upgradat BIONZ X, care îi maximizează performanța.

Poate face fotografii în rafală Blackout-Free de până la 20fps pentru până la 241 imagini RAW/362 JPEG. Noul model promite un mod de fotografiere silențios și fără vibrații, la viteze de până la 1/32,000 sec.

Totodată, α9 oferă 693 puncte de autofocus cu 60 AF/AE calcule de tracking pe secundă și o stabilizare a imaginii pe 5 axe cu avantajul unui timp de expunere în 5.0 pași.

Pe lângă acestea, α9 vine cu un număr mare de funcționalități profesionale, precum port Ethernet pentru transfer, slot Dual SD pentru card și autonomie prelungită a bateriei.

Noul model α9 dispune de performanțe video ridicate, deoarece oferă înregistrare video la calitate 4K (3840x2160p) pe întreaga lățime a senzorului de imagine full-frame. În plus, camera poate înregistra Full HD la o rată de 120 de cadre pe secundă, cu viteze de până la 100 Mbps.

Camera foto cu obiective interschimbabile α9 va fi disponibilă în Europa din luna iunie 2017, la un preț de aproximativ 5.300 de euro.