Sony a prezentat Xperia XA1 şi XA1 Ultra, telefoane pentru segmentul “super mid-range”

- Adrian Ungureanu
426

Sony Mobile a lansat două noi modele telefoane pe segmentul pe care compania îl denumeşte „super mid-range”, ambele din noua generație a seriei „X”, respectiv Xperia XA1 și fratele său mai mare, Xperia XA1 Ultra.

Japonezii scot în evidenţă componenta foto. Dezvoltarea camerei foto se bazează pe expertiza diviziei de camere digitale a Sony, având ca rezultat o cameră foto spate de top, ce echipează ambele modele, cu un senzor Exmor RS mare, de 1/2.3”, și cu rezoluție înaltă, de 23MP, un obiectiv luminos, cu diafragma F2.0, și o performanță superioară în condiții de iluminare slabă.

Camerele frontale stau la baza oricărui selfie, iar senzorul de 8MP și obiectivul grandangular de 23 mm (wide-angle) de care dispune Xperia XA1 vor face posibilă surprinderea tuturor momentelor, chiar și în cadrul unui selfie de grup, în care nu vrei să lași pe nimeni pe dinafară. XA1 Ultra vine cu o cameră frontală de 16MP, cu Stabilizator Optic de Imagine pentru a elimina efectul de fotografie mișcată și a îmbunătăți selfie-urile realizate pe lumină slabă, precum și un bliț inteligent pentru selfie care va da o lumină naturală chipului.

Modelul XA1 vine cu ecran fără ramă HD (720p) de 5 inci, iar XA1 Ultra cu un ecran Full HD (1080p) de 6 inci. Ambele telefoane vin cu procesoare octa-core MediaTek helio P20. XA1 Ultra vine cu 4 GB memorie RAM şi variante de 32 şi 64 GB spaţiu de stocare intern, în timp ce XA1 doar 3GB RAM şi 32GB stocare internă. Ambele sunt dispun şi de slot pentru card microSD de până la 256 GB.

Cât despre disponiblititate, potrivit unui comunicat al Sony, Xperia XA1 și Xperia XA1 Ultra se vor lansa începând din primăvara anului 2017 cu sistemul de operare Android Nougat și vor fi disponibile într-o serie de finisaje contemporane: alb, negru, roz și auriu. Desre modelul Ultra nu sunt date privind data de intrare în magazine şi preţuri, dar despre modelul XA1 ştim că va fi disponibil începând cu 26 aprilie, la un preţ de 300 de dolari.