Sony a lansat un nou card SD, despre care spune că este cel mai rapid din lume

- Adrian Ungureanu
262

Japonezii de la Sony au lansat o nouă familie de carduri SD, SF-G, acestea fiind, potrivit afirmaţiilor companiei, cele mai rapide carduri SD din lume.

Compania le recomandă utilizatorilor de camere DSLR profesionale sau o camere foto mirrorless, oferind viteze de scriere de până la 299MB/s și o durată mai lungă de fotografiere în rafală de mare viteză, pentru imagini la rezoluție ridicată realizate cu camere foto compatibile cu standardul UHS-II.

Cu capacități de stocare de 32GB, 64GB sau 128GB, viteza de scriere a noului card de memorie permite un timp mai scurt de golire a bufferului.

Un algoritm dezvoltat de Sony previne descreșterea vitezei de scriere a datelor chiar și în cazul repetării fotografierii în rafală, îmbunătățind viteza camerei foto pentru acest tip de fotografie.

O altă caracteristică inovatoare a cardului SD este viteza de citire ultra-rapidă de până la 300MB/s. În combinație cu un cititor de carduri de memorie, cardurile pot transfera foarte rapid către un calculator volume ridicate de date și fișiere de dimensiuni mari, contribuind la un flux de lucru mai eficient pentru profesioniști.

Sony a anunţat, într-un comunicat oficial, că noile carduri SD din seria SF-G vor fi disponibile în magazine din luna martie 2017.