Sony a anunțat oficial noile Sony Xperia XA2 și Xperia XZ2 Ultra

- Adrian Ungureanu
481

Cu o zi înainte de debutul oficial la CES 2018, companiile de tehnologie prezente își fac de cap, iar Sony se numără printre companiile care și-au anunțat deja produsele cu care a venit în Las Vegas.

Compania japoneză a anunțat oficial noile telefoane de clasă medie Xperia XA2 și Xperia XA2 Ultra. Telefoanele arată exact așa cum vă arătam în presupusele imagini de presă de săptămâna trecută, deci la capitolul design nu e nicio surpriză. Telefoanele păstrează în linii mari clasicul design, care nu prea ne încântă.

Sony Xperia XA2

La interior găsim în cazul ambelor telefoane dotări specifice segmentului pe care se află, dar echipările sunt decente. Ambele sunt dotate cu procesoare Snapdragon 630, deși pentru un telefon din 2018 am fi așteptat platforma mai nouă și mai bună Snapdragon 660. Oricum SD630 vine cu procesoare octa-core tactate la 2,2GHz.

La capitolul RAM, modelul Xperia XA2 vine cu 3GB, iar modelul Ultra va avea 4GB memorie RAM. Xperia XA2 va oferi doar o singură variantă de stocare internă, de 32GB, în timp ce modelul XA2 Utltra va avea în plus o variantă de 64GB.

În ceea ce privește display-urile, modelul XA2 are un ecran de 5,2 inci, iar modelul XA2 Ultra de 6 inci. Ambele au aceeași rezoluție maximă, Full HD (1920×1080 pixeli), în formatul clasic 16:9.

Sony Xperia XA2 Ultra

Telefoanele stau foarte bine la capitolul baterii. Modelul XA2 are o baterie de 3.300mAh, iar modelul mai mare de 3.580mAh.

Fiind vorba de Sony, telefoanele stau bine și la capitolul camere foto. Ambele au o cameră foto principală cu senzor de 23MP, capabilă să înregistreze clipuri video la rezoluție 4K la 120 de cadre pe secundă.

Modelul XA2 are doar o cameră cu senzor de 8MP pentru selfie-uri, în timp ce modelul are o cameră duală, de 16MP.

Cât despre detaliile comerciale, compania a anunțat că ambele telefoane vor fi disponibile începând cu luna februarie la nivel global. XA2 va fi disponibil în patru variante de culoare: argintiu, negru, albastru și roz, iar XA2 Ultra: argintiu, negru albastru și auriu. Din păcate Sony nu oferit și prețurile, spunând că acestea vor fi anunțat separat pentru fiecare piață, înainte de lansarea în magazine.