Smartphone-ul pentru gaming de la Razer a apărut pe GFXBench, iar compania confirma data de lansare

- Adrian Ungureanu
358

Se pare că Razer se ține de cuvânt și nu au fost doar niște declarații care să-i entuziasmeze pe investitorii de la bursa americană, compania urmând să se listeze pe piața de capital.

Notam în urmă cu două săptămâni că CEO-ul companiei, Min-Liang Tan, co-fondator al companiei Razer, declara în cadrul unui interviu că vor să lanseze un dispozitiv mobil pentru gaming, până la finele acestui an. Părea mai plauzibilă o tabletă, dar rezultatele testelor de la GFXBench relevă un telefon echipat pentru gaming.

Acesta vine cu un display de 5,7 inci, cu rezoluție Quad HD (2560×1440 pixeli), este echipat cu o platformă Snapdragon 835, cu procesor octa-core tactat la 2,4GHz și procesor grafic Adreno 540, 8GB memorie RAM și 64GB spațiu de stocare intern.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală cu senzor de 12MP și una frontală pentru selfie-uri de 8MP. Nu impresionează la acest capitol, dar așa cum spuneam și mai sus, este un dispozitiv care se va adresa pasionaților de jocuri. Telefonul rulează pe o versiune de Android 7.1.1 Nougat, denumită Android Razer Edition, deci și sistemul de operare va fi preparat special pentru Razer Phone.

Din moment ce a apărut în baza testului de referință, cred că va trebui să-l credem acum pe Min-Liang Tan. Mai mult, compania a confirmat și data de prezentare, compania postând pe Twitter un teaser cu link către site-ul companiei unde poate fi vizionat evenimentul de lansare care este programat pentru 1 noiembrie.