Sistemul FaceID de pe iPhone X ar putea să nu mai funcționeze în unele situații, din cauza camerei din spate

- Adrian Ungureanu
425

Pe cât de ciudat sună, problema este reală. Se pare că sunt unii utilizatori de iPhone X care au raportat probleme cu sistemul de autentificare FaceID și au mers la service.

În mod tare ciudat, mulți utilizatori s-au plâns că problemele cu FaceID apar în momentul în care au problemele cu camera duală, care este amplasată pe spatele telefonului. Se pare că sistemul TrueDepth, care facilitează recunoaștere facială 3D, este conectat cu senzorul telephoto al camerei duale.

Service-urile autorizate ale Apple au primit din partea companiei indicații ruleze diagnostice pentru camera din spate, o indicație ciudată, din moment ce sistemul TrueDepth se află pe cealaltă parte a telefonului. Dacă diagnosticarea nu indică nicio modalitate de a rezolva problemele, Apple le indică oamenilor săi să le ofere utilizatorilor afectați un telefon nou la schimb.

Legătura cu camera din spate nu este confirmată oficial de către Apple, dar un utilizator a scris cu ceva timp în urmă pe Reddit că un membru din staff-ul Genius Bar, divizia de service a celor de la Apple, ar fi confirmat legătura dintre sistemul FaceID și camera telephoto de pe spate.

Din păcate nu sunt detalii în această privință și nu se știe care este legătura dintre cele două camere. Este foarte posibil ca problema să fie undeva la nivelul procesorului de imagine. Dacă acesta este folosit de ambele seturi de camere, atunci în mod evident este nevoie înlocuirea dispozitivului.