Și Samsung Galaxy Note 9 va fi lansat mai devreme din cauza telefonului pliabil

- Adrian Ungureanu
444

La începutul lunii mai, publicația sud-coreeană, The Investor, relata că Samsung va lansa modelul Galaxy S10, la CES 2019, în Las Vegas, motivul fiind acela de a-i face lor telefonului pliabil pe care compania urmează să-l lanseze anul viitor.

De la începutul anului au fost câteva indicii că noul phablet, Galaxy Note 9, va fi lansat mai devreme. În primul rând a apărut foarte devreme în testele de referință. Pe HTML 5 încă din luna martie, la scurt timp a apărut și în baza de date de la Geekbench.

La finele lunii martie au apărut informații care spuneau că producția de display-uri pentru acest model vor începe cu două luni mai devreme decât în mod normal.

La începutul acestui luni a primit și certificare pentru piața chineză. Destul de devreme, pentru un telefon care era așteptat în mod normal la începutul lunii septembrie. Iar producătorii de telefoane își iau certificare TENAA abia pe ultima sută de metri, pentru că autoritatea chineză îi obligă să publice specificațiile și poze de produs înainte de lansare, iar producătorii nu vor așa ceva.

Acum, vine, parcă, și ultima piesă din puzzle. Publicația sud-coreeană Korea Herald, grup din care face parte și The Investor, notează acum că și lansarea lui Galaxy Note 9 este condiționată de lansarea modelului de telefon pliabil, din cauza căruia Samsung a muta mai devreme lansarea modelului aniversar, Galaxy S10.

Astfel, Samsung ar putea lansa noul Galaxy Note 9 fie la finele lunii iulie sau cel târziu, în primele zile ale lunii august. Modelul Galaxy Note 5, lansat în 2015, a fost prezentat pe data de 2 august, așa că dacă nu ar fi ceva, chiar atât de neobișnuit, dacă Note 9 va fi lansat la începutul lui august.

Așadar, Samsung dă totul pe repede înainte, pentru ca mult așteptatul telefon cu ecran pliabil să fie lansat într-o perioadă în care să nu se calce pe picioare cu alte produse ale companiei.