Și până la urmă Huawei G10 este Mate 10 Lite și va avea două camere duale

- Adrian Ungureanu
348

Imediat după ce a fost stabilit faptul că Huawei va lansat cel puțin două modele diferite în noua serie Mate 10, au apărut informații și despre lansarea unui modele Mate 10 Lite.

La puțin timp telefonul a apărut pe site-ul TENAA, autoritatea chineză care-și dă acordul ca echipamentele electronice să fie vândute în China, un model despre care mai toată lumea a spus că este Huawei Mate 10.

Apoi au apărut invitațiile Huawei care anunțau lansarea unui model Maimang 6 în China, care în afara țării este vândut ca fiind telefoane din seria Huawei G, așa că s-a crescut că este Huawei G10. Așa a căzut prima oară ipoteza că acest telefon este Mate 10 Lite.

Acum, situația s-a schimbat din nou, pentru că zvonacul Evan Blass (@evleaks) o sursă care încă se bucură de încredere ca fiind o sursă bună de informații, afirmă că acest model Maimang 6, are numele de cod Rhone, care este folosit pentru a denumi și modelul Mate 10 Lite. Numele de cod pentru modelul standard Mate 10 este Alps, pentru modelul Mate 10 Pro este Blanc, și mai avem un nume de cod Marcel, despre care s-a crezut că ar putea fi modelul Lite, dar acum încă nu se știe nimic.

Așadar, acest model va fi vândut în China ca fiind Maimang 6, iar în celelalte piețe asiatice ar urma să fie vândut cu numele Huawei G10, iar în piețele occidentale ar urma să fie denumit Mate 10 Lite. Destul de încărcată treaba, dar poate că Huawei va clarifica aceste lucruri, pe 16 octombrie, la Munchen, când va prezenta noua serie Mate 10.

Câte despre Mate 10 Lite, lista de specificații arată că va ieși în evidență prin componenta foto, acesta având camere duale și pe partea din spate (16MP+2MP), dar și în față (13MP+2MP). Deci, selfie-iștii își vor putea face poze cu o cameră duală.

În rest, acesta dispune de un display de 5,9 inci, cu rezoluție Full HD+ (1080×2160 pixeli) cu raport 18:9, procesor Kirin produs de Huawei, octa-core tactat la 2,36GHz, 4GB memorie RAM, 64GB spațiu de stocare intern și slot pentru card microSD. Telefonul va fi livrat cu Android 7.0 Nougat, dispune de senzor de amprentă și este alimentat o baterie de 3.240mAh.