Și Apple dezvoltă un senzor de amprentă ultrasonic ce poate fi integrat în display

- Adrian Ungureanu
404

Se pare că nu doar Samsung va folosi în viitor senzori de amprentă ultrasonici ce pot fi integrați în display, ci și Apple, care ar putea să-i instaleze pe iPhone-urile care nu vor avea FaceID.

În prezent Apple are pe piață iPhone 8 și 8 Plus care folosesc ca metodă biometrică de identificare un senzor de amprentă TouchID, și iPhone X care utilizează FaceID, un sistem de autentificare baza de recunoaștere facială 3D.

Aceasta este o tehnologie scumpă, cu un proces de producție greoi, iar cum senzorii de amprentă integrați în display par să fie viitor, Apple caută propria alternativă.

Presa sud-coreeană relatează că Apple își dezvoltă propriul senzor de amprentă ultrasonic. Acești senzor sunt recomandați ca fiind mai buni decât cei optici, cum sunt cei produși de Synaptics și utilizați de cei de la Vivo pe modelul X20 Plus UD.

Nu sunt însă ieftini. Cele mai noi zvonuri spuneau că Samsung ar fi finalizat etapa de dezvoltare, dar procesul de producție este încă foarte ridicat, iar utilizarea lor ar fi fost anulată pentru Galaxy Note 9 și urmează să fie utilizați în premieră pe Galaxy S10.