Sharp primește certificare pentru un nou telefon cu ecran ”fără margini” și cameră duală

- Adrian Ungureanu
404

Japonezii de la Sharp au primit certificare TENAA pentru un nou telefon care va veni cu ecran cu margini extrasubțiri, cu format 18:9, și cameră foto duală montată pe spate.

Certificarea TENAA înseamnă că telefonul a primit undă verde în China și ca alte modele lansate în ultimii ani este destul de greu de crezut că telefoanele Sharp vor lua drumul Europei, cel puțin nu din inițiativa companiei japoneze, cât prin inițiativa retailerilor specializați.

În orice caz, noul telefon înregistrat cu numele de model Sharp FS8018, pare o versiune îmbunătățită a modelului Sharp Aquos S2 lansat la mijlocul acestui an.

Telefonul dispune de un ecran de 5,99 inci, cu rezoluție Full HD+, 2160×1080 pixeli, adică are format 18:9, este motorizat de un procesor octa-core tactat la 2,2GHz, nespecificat pe TENAA, dar presupunem că va fi Snapdragon 660, cel mai bun procesor pentru telefoanele de clasă medie.

Telefonul va veni în două versiuni de RAM de 4GB și 6GB și va oferi două opțiuni pentru spațiu de stocare intern, de 64GB și 128GB. Rămâne de văzut cum a împerecheat Sharp aceste opțiuni.

La capitolul foto/video, FS8018 dispune de o cameră principală duală, cu senzori de 12MP și 13MP, iar în față regăsim o cameră pentru selfie-uri cu senzor de 16MP.

Nu în ultimul rând, noul telefon Sharp va fi livrat cu Android Nougat, va fi alimentat de o baterie de 3.100mAh și va fi disponibil în prima fază doar în variantă de culoare neagră.

Rămâne de văzut dacă aceste telefon va ieși din China și din Asia în mod oficial sau va trebui să așteptăm retailerii să-și facă singuri curaj și să-l aducă în Europa.