Sharp a prezentat Aquos S3, o nouă copie cu Android a lui iPhone X

- Adrian Ungureanu
409

A devenit un trend de-a dreptul îngrijorător, acesta al lansării de telefoane cu decupaje în ecran, dar în cazul celor de la Sharp nu mai pare o surpriză. Singura surpriză a fost faptul că a fost prezentat cu două zile înainte de data la care se anunțase că va fi prezentat, adică pe 28 martie.

Anul trecut a copiat aproape 1:1 smartphone-ul Essential Phone, lansat de compania lui Andy Rubin, unul din creatorii sistemului de operare Android, iar acum a ales o altă companie americană, și anume Apple. Sunt ceva diferențe între Aquos S3 și iPhone X, dar se vede clar de unde s-au ”inspirat” cei de la Sharp.

Și la fel ca o droaie de alte firme chinezești, a copiat design-ul flagship-ului de la Apple, adică iPhone X. Nu știu alții cum sunt, dar eu m-am plictisit deja de acest design.

Revenind la telefon, acesta vine cu un ecran de 6 inci, cu rezoluție 2160×1080 pixeli (FullHD+), adică are un format 18:9, și ”breton” în partea de sus.

La interior se ascunde un procesor Snapdragon 630, 4GB memorie RAM și 64GB stocare internă.

Componenta foto este formată dintr-o cameră duală, cu design similar cu cel de pe iPhone X, cu senzori de 12MP+13MP, în timp ce în față găsim o cameră pentru selfie-uri de 16MP.

Nu în ultimul rând, telefonul este alimentat de o baterie de 3.200mAh, cu încărcare rapidă Quick Charge 3.0 de la Qualcomm și rulează pe Android 8.0. După cum vedeți din poze, avem și un senzor de amprentă pe partea din spate a ecranului.

Deocamdată, acesta a fost anunțat pentru piața taiwaneză, la un preț de 11.900 de dolari taiwanezii, adică în jur de 330 de euro. Compania încă nu a oferit informații despre posibila lansare în afara Asiei.