Sharp lansează Aquos R – primul smartphone de top al companiei japoneze

- Adrian Ungureanu
286

Japonezii de la Sharp sunt cunoscuți mai mult pentru alte tipuri de produse decât pentru telefoanele lor inteligente. Este adevărat că modelele Aquos nu sunt chiar necunoscute, dar acest brand poate fi asociat la fel de ușor și cu televizoarele sau monitoarele produse de compania japoneză.

Ei bine, este foarte posibil ca de acum încolo să auzim mai multe despre Sharp și brandul său Aquos în segmentul smartphone datorită noului telefon Aquos R, un model care pare a fi primul flagship adevărat al companiei japoneze.

Acesta vine cu un display de 5,3 inci, cu rezoluție QHD, aceeași rezoluție ca și pe noile modele de top de la Samsung, LG sau Huawei. La interior vine cu cele mai puternice procesoare produse de Qualcomm, platforma Snapdragon 835. Dispune de 4 GB memorie RAM și 64 GB spațiu de stocare intern. Dotări similare cu modelele de top ale marilor producători de smartphone-uri.

Aquos R suprinde plăcut și prin componenta foto. Camera principală vine cu un senzor de 22,6 MP, în timp ce camera frontală are un senzor de 16 MP, mai mult decât satisfăcător pentru fanii selfie-urilor.

Telefonul vine cu o baterie de 3,160 mAh, care poate fi încărcată rapid cu tehnologia Quick Charge 3.0, prin portul USB-C. Telefonul rulează Android 7.1 Nougat, dispune de senzor pentru amprente și este rezistent la apă și praf.

Din păcate, Sharp nu a oferit date legate de preț și disponibilitate, dar este foarte posibil să fie un telefon care va depăși pragul de 700 de euro/dolari, iar ținând cont de dotările pe care le are ar putea ieși liniștiți pe piața globală.