Seria Galaxy S9 s-a vândut la fel de bine ca seria Galaxy S8 în prima lună după lansare

425

Ultimul raport realizat de compania de cercetare de piață Canalys ne arată că deși nu a avut parte de același start în vânzări ca și seria Galaxy S8, că noua serie Galaxy S9 s-a vândut la fel de bine, în prima lună după lansare.

Astfel, potrivit datelor companiei Samsung a vândut circa 8 milioane de unități, Galaxy S9 și S9+ cumulat, în intervalul menționat. Este un volum similar cu cel de anul trecut, într-o singură lună de la lansarea seriei Galaxy S8.

Totuși, seria S9 rămâne, ca și seria S8, rămâne sub recordul de 9 milioane de unități stabilit de modelele Galaxy S7 și S7 Edge.

Analiștii de la Canalys preconizează, însă, că până la finele anului Galaxy S9 și S9+ să depășească seria Galaxy S8 în vânzări. Dacă anul trecut, Samsung a vândut circa 41 de milioane de modelele S8 și S8+, în cazul seriei S9 anticipează un volum de circa 44-45 milioane de unități. Totuși, trebuie menționat că seria Galaxy S9 a fost lansată cu o lună mai devreme decât seria precedentă.

Dar și la acest capitol, tot S7 și S7 Edge dețin recordul, iar potrivit Canalys nu va fi depășit de seria Galaxy S9. În 2016, Samsung a vândut 48 de milioane de modele Galaxy S7 și S7 Edge.