Șeful OnePlus ne arată de ce nu e bine să râzi de competiție

420
Carl Pei, CEO-ul OnePlus

Zilele trecute s-a creat ceva agitație din cauza celor de la Xiaomi. Compania chineză a inițiat un sondaj pe Twitter pentru a vedea dacă fanii companiei preferă un Xiaomi cu Android pur sau cu interfața proprietară MIUI.

Nimic rău în acest lucru. Doar că voturile mergeau către interfața simplă propusă de Google și nu ”floricelele” propuse de Xiaomi în MIUI. Pentru că rezultatele erau dezamăgitoare Xiaomi a scos sondajul din Twitter pentru a nu se face de râs. Evident, toată lumea a sărit în sus și a spus că nu e frumos și că trebuia să lase sondajul să spună realitatea.

Cei de la OnePlus, o echipă de oameni haioși de felul lor s-au gândit să demareze propriul sondaj punând în balanță Android-ul pur cu versiunea OxygenOS modificată de inginerii companiei. Și uite așa s-a creat o situație comică.

La puțin timp după inițierea sondajului, adică după doar 31 de voturi, OxygenOS conducea detașat cu un scor de 77%-23%. Văzând acest scor, CEO-ul companiei, Carl Pei, un personaj extrem de activ pe rețelele de socializare a decis să-i ”troleze” pe cei de la Xiaomi. Să râdă de ei. Și a adăugat propriul comentariu la sondajul inițiat de unul din inginerii companiei, Szymon Kopec. Pei a scris: ”Să nu ștergi sondajul”.

Numai că Pei s-a grăbit să sărbătorească victoria. Probabil s-a gândit că o așa diferență nu va putea fi surmontată. Dar repet, erau doar 31 de voturi. La peste 10.000 de voturi, balanța s-a înclinat puternic în favoarea Android-ului simplu. 58% la 42%.

Cu siguranță Carl Pei și-a dat seama că s-a grăbit și că nu e bine să râzi de competiție.

Singura alternativă pentru cei de la OnePlus a fost să le mulțumească participanților la sondaj, arătându-se surprinși de numărul mare de votanți, și să se declare ”și mai motivați să îmbunătățească Oxygen OS-ul”.