Șeful Huawei nu vede un viitor strălucit pentru smartwatch-uri

- Adrian Ungureanu
311

Deși este una dintre companiile care a investit puternic în dezvoltarea de ceasuri inteligente, Huawei începe să se îndoiască de potențialul acestor produse, cel puțin nu vede un viitor strălucit pentru industria smartwatch.

CEO-ul Huawei, Eric Xu a declarat în cadrul unui eveniment important din China, că ceasurile inteligente nu pot crește mai mult din cauza popularității smartphone. Acesta chiar a declarat că ”nu văd de ce am avea nevoie de un smartwatch atât timp cât avem smartphone-uri”.

Acesta a mai spus că ”echipa care se ocupă de dezvoltarea de ceasuri inteligente vin să-mi prezinte noile idei cu foarte mult entuziasm, dar îi întreb mereu dacă ei chiar văd nevoi reale în piață care pot fi satisfăcute de aceste produse”.

Eric Xu nu a spus în mod explicit, dar putem deduce că acesta a vrut să spună toate funcțiile pe care le are un ceas sunt deja pe un telefon și oarecum, de ce am avea nevoie de încă un dispozitiv care poate face aceleași lucruri ca și un smartphone.

Totodată, faptul că Xu se îndoiește de viitorul ceasurilor inteligente ține foarte mult și de ce se întâmplă în prezent pe piață. Vânzările de ceasuri inteligente au scăzut în 2016, iar aceste produse și-au pierdut destul de mult din popularitate. Probabil de aici și lipsa de satisfacție a oficialului Huawei față de aceste produse.

Huawei a lansat până acum două generații de ceasuri inteligente, prima mizând pe un design elegant și clasic, iar generația Huawei Watch 2 mizând pe un design sportiv și care i-ar atrage mai multe pe cei cu un ritm de viață mai activ, pasionații de ieșiri în natură sau pentru sportivi.

Huawei Watch, prima generație